rešenja

Beogat svojim klijentima pored standardnih sistema u izgradnji objekta nudi i najnovija tehnička i tehnološka rešenja. Izdvajamo neka od njih:

Sistemi vodovoda i kanalizacije

Troslojne vodovodne cevi

…za pouzdan način transporta fluida pod pritiskom za stambeno – poslovnu i industrijsku upotrebu. PPR Fluidtherm “Peštan”cevi i fiting izrađene sa srednjim slojem od specijalne mešavine PPR sa staklenim vlaknima ili cevi sa srednjim slojem od aluminijuma, adekvatnom tehnikom ugradnje najsigurniji su način transporta vode.

Niskošumne kanalizacione cevi

…“Peštan” S Line najsavremenije tehnologije ekstruzije troslojnih cevi od materijala modifikovanih mineralnim aditivima. Pogodne za ugradnju na mestima gde se zahteva potpuni komfor odsustvom zvuka. Ugrađena na propisan način instalacija omogućava smanjenje buke i akustičnih vibracija do nivoa od 12 dB°.

Sistemi jake i slabe struje i rasvete

LED rasveta

…je skraćenica za svetleće diode ( Light Emitting Diode). Utvrđene su brojne prednosti LED rasvete poput uštede električne energije, niske radne temperature, odsustvo emisije UV i IR zračenja i omogućavanje da boje u ambijentu pod LED osvetljenjem deluju prirodnije. Nezaobilazna prednost LED rasvete je njena dugotrajnost. Preporučenim odabirom LED svetiljki i njihovom pravilnom ugradnjom pojedini tipovi mogu trajati i do 50000 radnih sati.

Sistem pametne kuće

…objedinjuje ključne inženjerske instalacione sisteme u jedinstvenu celinu čineći tako prostor u kojem boravimo ugodnijim, savremenijim i štedljivim. Sistem se instalira na način da njime upravljamo uz pomoć opreme koju koristimo iz samog prostora ili daljinsku putem android telefona. Najčešći sistemi koji se uvezuju u sistem digitalnog podešavanja i kontrolinga u Smart Home su osvetljenje klimatizacija, ventilacija, grejanje, topla voda, videonadzor, multimedia  , zavese i roletne. Beogat u saradnji sa Cloud Solutions uspešno implementira ova rešenja.

Sistemi klimatizacije i ventilacije

Klima prečistači vazduha

…korišćenjem savremene Flash Streamer tehnologije zagarantovano prečišćavaju vazduh u našim životnim i radnim prostorima. Koristeći elektrone koji izazivaju hemijske reakcije sa molekulima vazduha, ovi prečistači „hvataju“ alergene. Posebni titanijumski deodorišući filteri uklanjaju čestice prašine i otklanjaju neprijatne mirise duvanskog dima i kućnih ljubimaca. Beogat u saradnji sa kompanijom Daikin na taj način pospešuje udobnost vašeg prostora.

Klima inverter uređaji

…klima uređaji u kombinaciji sa toplotnim pumpama koji održavaju podešenu temperaturu putem hlađenja kada temperatura prostorije postane viša od podešene temperature i putem grejanja kada temperatura prostorije padne ispod podešene temperature. Zadatak invertera je da obezbedi nepotrebno trošenje energije na učestalo zaustavljanje i pokretanje motora već da podešava njegov rad  tako da ga povećava ili smanjuje obezbeđujući tako neprekidan rad klime. Ova tehnologija smanjuje potrošnju energije i do 30%.

Stakleni sistemi

Staklene kancelarijske pregrade

…MG 50 je najpopularniji sistem kancelarijskih pregrada na našem tržištu. Svoju popularnost duguje minimalističkom pristupu kada su u pitanju profili i okov za vrata. U okviru ovog sistema moguće je imati staklena vrata bez rama zahvaljujući aluminijumskom štoku koji prihvata staklo sa svih strana. Beogat u saradnji sa partnerima iz Mont Glas-a uspešno implementira ove sisteme u poslovne prostore svojih klijenata obezbeđujući tako sjajnu kombinaciju organizacije prostora dobijajući istovremeno open space i zatvoreni office prostor.

Staklene tuš kabine

…MG staklene tuš kabine po meri su predstavnici savremenih tuš kabina koje odlikuje dizajn, sigurnost , trajnost i lakoća održavanja.  Ove kabine se uvek izrađuju prema uzetim merama na licu mesta te smo tako u saradnji Beogat-ovih inženjera i veštih montera iz Mont Glass-a praktično izbacili silikon iz upotrebe čime smo poboljšali i dizajn, ali i održavanje kabine. Preduslov je naravno pravilna priprema keramičarskih radova sa odgovarajućim padovima prema slivnicima čime dolazi do izražaja naša inženjerska koordinacija gradilišta.

Sistemi podnih obloga

LVT podne obloge

…“Luxury Vinil Tile“ ili luksuzne vinil ploče u sistemu polaganja na obloge sa trajno aktivnim lepkovima. Na taj način se obezbeđuje mogućnost jednostavnog uklanjanja segmenta ili poda u celom prostoru. Time je pojednostavljena intervencija na zameni oštećenih delova tokom eksploatacije poda ili zamena celokupne podne obloge u želji za promenom podne obloge. Beogat preferira Tarkett-ov Modulart LVT zbog njegovih antialergijskih, dizajnerskih i tehničkih osobina. Ovaj pod najčešće koristimo u prostorijama koje zahtevaju češću higijenu i koji su izloženi raznim vrstama štetnih uticaja okoline.

Tekstilne podne ploče

…su vrsta Tarkett-ovih podnih obloga čija je osnovna specifičnost modularnost. Za razliku od tepisona koji dolazi u rolni ove ploče se proizvode u kvadratnom obliku u dimenzijama prilagođenim jednostavnoj postavci i složenim dizajnerskim zahtevima. Ove ploče se postavljaju na obloge sa trajno aktivnim lepkovima što znatno olakšava način postavljanja, ispravku eventualnih grešaka u dizajnu i kasniju zamenu u slučaju oštećenja. Inovativni dezeni ovih ploča daju odrešene ruke arhitektama kod projektovanja dizajna podova. Dobre tehničke karakteristike ovaj pod su svrstale u trenutno najkomercijalniju vrstu podne obloge za kancelarijske prostore.

Sistemi hidroizolacije

Polimer – cementni hidroizolacioni premazi

…jednokomponentni ili dvokomponentni hidroizolacioni premazi na cementnoj bazi za hidroizolaciju balkona, terasa, podruma, suterena, kupatila i sl. To su premazi na bazi Portland cementa sa ili bez primesa peska u smesi sa aktivnim hidroizolacionim aditivima. Nanosi se na horizontalne i vertikalne površine i kompatibilan je sa većinom površina na koje se nanosi. Cementne izolacije su po pravilu otporne na negativne i pozitivne hidrostatičke pritiske. Pravilnim nanošenjem i ugradnjom u kombinaciji sa trakama i manžetnama od elastičnih membrana čini trajnu zaštitu prostora.

Polyurea hidroizolaciona membrana

…elastična membrana koja se nanosi prskanjem i koja se u nekoliko sekundi stvrdnjava i dobija svoje konačne karakteristike kao hidroizolacija, termoizolacija i antikorozivna zaštita. Koristi se za hidroizolaciju ravnih i sanaciju ravnih i limenih krovova, za hidroizolaciju temelja i podruma, za bazene, rezervoare, tankove, za oblaganje cevovoda, za zaštitu kamiona i drugih građevinskih mašina kao i za antikorozivnu zaštitu. Odlikuju je brzo vreme nanošenja, kratko vreme stvrdnjavanja, kompaktnost površine, tanak sloj nanošenja i visok stepen zaštite.